Sisäilmaongelmiin erikoistunut Kiinteistölakimies tutkijan apuna

Sisäilmaongelman tutkiminen tulee hoitaa tiiviissä yhteistyössä Kiinteistölakimies Groupin kiinteistölakimiehen kanssa, jotta tutkimuksissa tulee tarkasti huomioitua kiinteistön tai asunnon virheeltä edellytettävä, juridisesti pätevä näyttö.

Oletko ostanut talon tai asunnon, jossa ilmenee pian kaupan jälkeen homeen, maakellarin tai niin sanottuja “vanhan talon hajuja”? Et ole ongelmasi kanssa yksin.

Ensimmäiseksi monelle hajuongelmasta huolestuneelle asunnonostajalle tulee mieleen homekoiran tilaaminen. Valitettavasti homekoira ei ilmaise suoraan hajun lähdettä eikä varsinkaan hajuongelman syy-seuraus-suhdetta. Siksi sisäilmaongelmiin erikoistunutta rakennusterveysasiantuntijaa kannattaa käyttää. Homekoira ei osaa sanoa, mitä hometta tai mikrobeja rakennuksessa on, missä homekasvusto tarkalleen ottaen sijaitsee tai mikä on virheen merkitys.

Miksi Kiinteistölakimies?

Pelkällä homekoiran merkkauksiin perustuvalla näytöllä ei siten valitettavasti ole oikeudessa juurikaan näyttöarvoa. Homekoira voi olla rakennusterveysasiantuntijan apuna homelähteen sijainnin kartoituksessa. Joka tapauksessa tarvitaan kuitenkin rakenteiden avauksia ja näytteenottoa rakenteista homeiden ja mikrobien varalta. Siten tarvittava näyttö asuntokauppariidassa tai kiinteistöriidassa saadaan hankittua oikeudenkäyntiä tai riidan sovittelua varten. Tämän vuoksi on tärkeää konsultoida myös sisäilmaongelmien juridiseen selvittämiseen perehtynyttä Kiinteistölakimiestä heti ensimmäisestä tutkimuksesta lähtien tehtäessä.

Ota heti yhteyttä, jos epäilet asunnossasi home- tai mikrobiongelmaa. Kartoitamme tilanteesi ja saat nopean avun jopa viikossa yhteydenotosta kotisi terveellisyyden selvittämiseksi.

Kiinteistölakimiehen apu tärkeää jo virhettä tutkittaessa

Mikäli olet ostanut omakotitalon tai muun kiinteistön ja kaupasta ja hallinnan luovutuksesta on kulunut alle viisi vuotta aikaa, sinulla on mahdollisuus saada virheestä korvausta tai hinnanalennusta myyjältä, mikäli kiinteistössä on juridisesti merkittävä virhe. Asunto-osakeyhtiön osakkeita ostettaessa myyjän vastuuaika on kaksi vuotta kaupasta. Eli jos olet ostanut itsellesi rivitalo-osakkeen tai muun osakehuoneiston, jossa on juridisesti merkittävä virhe, sinulla on kaksi vuotta aikaa reklamoida ja tehdä vaatimukset virheen johdosta.

Vaikka myyjän vastuuaika kaupassa on pääsääntöisesti joko viisi tai kaksi vuotta, on huomattava, että havaitusta virheestä on aina reklamoitava myyjää kohtuuajassa. Se on käytännössä 3-4 kuukautta virheen havaitsemisesta. Samassa ajassa pitää tehdä virheen johdosta vaatimukset myyjälle.

Koska vastuuajat ovat lyhyitä ja ostajalta edellytetään nopeaa reagointia kaikkiin virhe-epäilyihin, juridisen näkemyksen omaavan Kiinteistölakimiehen käyttäminen on ensisijaisen tärkeää. Näin et menetä oikeuttasi vedota virheeseen ajan kulumisen johdosta. Tämä voi olla mahdollista, jos tutkimukset kestävät pitkään tai reklamaation ja korvausvaatimuksen menestymisen edellyttämää näyttöä ei saada heti ensimmäisissä tutkimuksissa hankittua.

Juridisesti pätevät tutkimukset riita-asian menestymisen edellytyksenä

Teemme tiivistä yhteistyötä Kiinteistölakimies Groupin kanssa, joten tiedämme ominaisuudet, joita juridisesti päteviltä tutkimuksilta edellytetään. Aina ei riitä, että taloasi tutkii kuka tahansa pätevä kuntotutkija, vaan huomioon on otettava tutkijan edellytykset tuottaa juridisesti pätevä tutkimusraportti, joka pitää pintansa tarvittaessa myös oikeudessa. Lisäksi tutkijan on osattava esittää tutkimustulokset oikeudessa kuultaessa niin asiantuntevasti, ettei oikeudelle jää mitään epäselvyyttä asioiden oikeasta laidasta.

Tarjoamme yhteistyökumppanimme, Kiinteistölakimies Groupin asiakkaitten tilaamat tutkimukset asuntojen ja kiinteistöjen virheitä koskevissa riitatilanteissa. Kaikki yhteistyökumppanimme ovat erityisesti hometalojen ja sisäilmaongelmaisten kiinteistöjen tutkimuksiin erikoistuneita ja perehtyneitä asiantuntijoita, jotka tarvittaessa osaavat todistaa tekemistään havainnoista luotettavasti myös oikeudessa. Huomioi myös, että yleensä oikeuteen ei tarvitse edes joutua, sillä kolme neljästä Kiinteistölakimiehen hoitamasta riita-asiasta sovitaan ilman oikeudenkäyntiä. Miksi näin? Tämä on suoraan seurausta luotettavien tutkimustemme aikaansaamasta sovinnonhalukkuudesta asuntokaupan osapuolten kesken.

Jos olet ostanut asunnon, rivitalon, omakotitalon tai muun kiinteistön ja epäilet kaupassa virhettä, ota heti yhteyttä Kiinteistölakimieheen! Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Turussa, Tampereella, Espoossa, Oulussa, Kuopiossa ja Vantaalla. Palvelemme koko maassa.

JAA ARTIKKELI

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Tutustu meidän muihin palveluihin

Palvelut
Takaisin