Sisäilmaongelmiin erikoistunut Kiinteistölakimies tutkijan apuna

Sisäilmaongelman tutkiminen tulee hoitaa tiiviissä yhteistyössä Kiinteistölakimies Groupin kiinteistölakimiehen kanssa, jotta tutkimuksissa tulee tarkasti huomioitua kiinteistön tai asunnon virheeltä edellytettävä, juridisesti pätevä näyttö.

Oletko ostanut talon tai asunnon, jossa ilmenee pian kaupan jälkeen homeen, maakellarin tai niin sanottuja “vanhan talon hajuja”? Et ole ongelmasi kanssa yksin.

Ongelmaa voidaan lähteä selvittämään homekoiran avulla. Homekoira ilmaisee tyypillisimmät homeet ja niiden ilmenemispaikat.

Homekoiratutkimuksen jälkeen suositellaan ongelman juurisyiden selvittämistä laajemmalla tutkimuksella, joka ulottuu rakenteisiin.

Kiinteistölakimies tutkijan ja ostajan apuna

Tutkimusten jälkeen asuntokaupan ostajan on selvitettävä virheen merkitys ja vaadittavat korvaukset kuten hinnanalennus. Me Kiinteistölakimies Groupissa osaamme avustaa kodin ostajaa virheen merkityksen ja hinnanalennuksen ja muiden seuraamusten määrittelyssä, jotta saadaan aikaan tarvittava näyttö sovintoneuvotteluja tai oikeudenkäyntiä varten.

Riittävän näytön hankkimiseksi on tärkeää käyttää sisäilmaongelmien juridiseen selvittämiseen perehtynyttä Kiinteistölakimiestä heti ensimmäisestä tutkimuksesta lähtien.

Ota heti yhteyttä, jos epäilet asunnossasi home- tai mikrobiongelmaa. Kartoitamme tilanteesi ja saat nopean avun yhteydenotosta kotisi terveellisyyden selvittämiseksi.

Kiinteistön virheeseen on vedottava kohtuullisessa ajassa

Mikäli olet ostanut omakotitalon ja kaupasta ja hallinnan luovutuksesta on kulunut alle viisi vuotta aikaa, sinulla on mahdollisuus vaatia virheestä korvausta tai hinnanalennusta. Asunto-osakeyhtiön osakkeita hankittaessa myyjän vastuuaika on kaksi vuotta.

Vaikka myyjän vastuuaika on pääsääntöisesti joko viisi tai kaksi vuotta asunnon hallinnan luovutuksesta, on huomattava, että kaikista virheistä on reklamoitava myyjää kohtuuajassa, käytännössä 3-4 kuukautta virheen havaitsemisesta. Samassa ajassa ostajan pitää tehdä virheen johdosta vaatimukset myyjälle.

Koska vastuuajat ovat lyhyitä ja ostajalta edellytetään nopeaa reagointia kaikkiin virhe-epäilyihin, juridisen näkemyksen omaavan Kiinteistölakimiehen käyttäminen on ensisijaisen tärkeää. Näin et menetä oikeuttasi vedota virheeseen ajan kulumisen johdosta. Tämä voi olla mahdollista, jos tutkimukset kestävät pitkään tai reklamaation ja korvausvaatimuksen menestymisen edellyttämää näyttöä ei saada heti ensimmäisissä tutkimuksissa hankittua.

Juridisesti pätevät tutkimukset riita-asian menestymisen edellytyksenä

Sisäilmatutkija tekee tiivistä yhteistyötä Kiinteistölakimies Groupin kanssa. Asuntoa virheen johdosta tutkittaessa on hyvä muistaa, että vain perustellisesti tehdyt tutkimukset tuottavat parhaat edellytykset saada korvauksia asunnon tai kiinteistön virheen johdosta. Jos virheen sovittelussa ei päästä kohtuulliseen lopputulokseen, tutkijan on osattava esittää tutkimustulokset oikeudessa kuultaessa niin asiantuntevasti, ettei oikeudelle jää mitään epäselvyyttä asioiden oikeasta laidasta.

Jos olet ostanut asunnon, rivitalon, omakotitalon tai muun kiinteistön ja epäilet kaupassa virhettä, ota heti yhteyttä Kiinteistölakimieheeen! Palvelemme koko Suomen alueella.

JAA ARTIKKELI

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Tutustu meidän muihin palveluihin

Palvelut
Takaisin