Kiinteistölakimies palvelut

Asunnon virheestä reklamointi

Hajuhavainnosta sovintoratkaisuun

Kiinteistölakimies auttaa sinua ongelmassasi, jos olet ostanut tai myynyt asunnon, jossa paljastuu kaupan jälkeen ylimääräisiä hajuja, homeita, mikrobi- tai kosteusvaurioita.

Kun tilaat kotisi tutkimukset RTA-tutkimukselta, sinun kannattaa käyttää Kiinteistölakimiehen ammattitaitoa ja osaamista. Näin vaatimukset saadaan esitettyä myyjäpuolelle juridisesti oikein. Lisäksi hoidamme riitaisten asioiden sovittelut ja oikeudenkäynnit. Meiltä saat apua myös, jos myymästäsi asunnosta tulee reklamaatio.

Kiireellisissä tilanteissa hoidamme alustavan reklamaation ostajalle viikon sisällä asunnon ensimmäisestä tutkimuksesta (sisäilmakartoitus).

Alustavaan reklamaatioon kuuluvat seuraavat palvelut:

– Asiantuntijan raporttiin (sisäilmakatselmus), kauppakirjaan ja kauppakirjan liiteaineistoon perehtyminen

– Asuntokaupan alustavan reklamaation laatiminen vaatimuksineen.

Alustavan reklamaation hinta yhdessä sisäilmakatselmuksen kanssa tilattuna on 1490 € (sis. alv 24 %). Erikseen tilattuna 600 € (sis. alv 24 %). Matkakulut ja postikulut laskutetaan erikseen.

Jos asia jatkuu riitaisena reklamaation jälkeen, hoidamme asiaasi normaalin lakiasiaintoimeksiannon ehdoin. Tällöin asia voi edetä laajemmin jatkotutkimuksin sekä reklamaation täydentämisellä tarkempien kuntotutkimusten jälkeen.

Alustavan reklamaation sisältö

– Sisäilmakartoituksen havaintojen perusteella tehtävä asuntokaupan alustava virheilmoitus vaatimuksineen (hinnanalennus-, kaupanpurku-, vahingonkorvaus- ja korkovaatimus).

– Edellyttää tarkempia jatkotutkimuksia virheen laajuuden ja merkityksen selvittämiseksi.

– Varataan myyjäpuolelle mahdollisuus omiin tutkimuksiin.

– Nopeuttaa reklamaatioprosessiin normaalisti kuluvaa aikaa jopa useilla kuukausilla. 

– Antaa aikaa tarkemmille jatkotutkimuksille (ilman pelkoa vaatimusten vanhentumisesta).

– Reklamaation jatkaminen sovittelussa tai oikeudessa edellyttää yleensä tarkempia jatkotutkimuksia sekä täydentävän reklamaatiokirjelmän laatimista laajemmassa kuntotutkimuksessa tehtyjen havaintojen pohjalta.


 Pyydä lisätietoa tästä
(sähköposti osoitteeseen asiakaspalvelu@rtatutkimus.fi)

Saatuun reklamaatioon vastaaminen

Joskus asuntokaupassa käy onnettomasti, ja saat reklamaation, kun olet myynyt asuntosi. Ostaja saattaa esittää vaatimustensa tueksi kuitenkin tutkimuksia, jotka eivät aina vastaa totuutta. Korjaustoimetkin voivat olla ylimitoitettuja.

Asiantuntevan palvelumme avulla saat rakennusterveysasiantuntijan näkemyksen rakennuksen kunnosta ja mahdollisista korjaustarpeista. Palvelu toteutetaan yleensä yhteistyössä Kiinteistölakimiehen kanssa. Kiinteistölakimies vastaa juridisiin vaatimuksiin yhteistyössä teknisen asiantuntijan kanssa.

Vaikka rakennuksesta paljastuisi lopulta selvä virhe, voidaan sen korjaamisen kustannuksista olla hyvinkin eri mieltä. Asiantuntijamme ovat tottuneita todistamaan asioiden oikeasta laidasta tarvittaessa myös oikeudessa.

Kuntotarkastusraportin arviointipalvelu

Saat arvion asuntokauppaa edeltävän asunto- ja kiinteistökaupan kuntotarkastuksen mahdollisista juridisista riskeistä ja epävarmuuksista sekä jatkotutkimustarpeesta. Palvelun tarjoaa Kiinteistölakimies yhteistyössä RTA-Tutkimuksen kanssa.