alustava kuntotutkimus

Oletko ostanut omakotitalon, rivitaloasunnon tai mökin, jossa haisee home tai epäilet huonoa sisäilmaa? Tilaa palvelumme, saat asiantuntijan jopa viikon sisällä kartoittamaan tilanteesi.

Alustava kuntotutkimus akuuttiin sisäilmaongelmaan ja jatkotutkimustarpeen selvittämiseen

Epäiletko kodissasi sisäilmaongelmaa tai rakennusvirhettä? Kodin kunnon kartoitus lähtee perustason tarkastus- ja tutkimustoimenpiteitä sisältävästä alustavasta kuntotutkimuksesta, joka sisältää sisäilmakartoituksen. Tämä on nopea ja luotettava palvelu, kun olet havainnut ostamassasi rivitaloasunnossa tai omakotitalossa terveyshaittaa aiheuttavan sisäilmaongelman, joka edellyttää kodin kunnon pikaista tutkimista sekä virheen merkityksen arviointia. Ota yhteyttä, asiantuntijamme aloittaa tutkimukset jopa viikon sisällä yhteydenotosta.

Tutkimuksen perusteella asiantuntijamme suosittelee tarvittavia lisätutkimuksia, kuten laajaa kuntotutkimusta tai sisäilmatutkimusta. Niissä kodin kunto selvitetään rakenneavauksilla, kiinteistössä tehtävillä mittauksilla, näytteenotoilla ja laboratoriotutkimuksilla. Myös alustavan kuntotutkimuksen yhteydessä voidaan ottaa sisäilmanäyte erillishintaan.

Jos olet tehnyt asuntokaupan, alustava kuntotukimus on syytä tehdä heti kun havaitset asunnossasi virheen, joka pitää tutkia. Virheen ilmoittamisessa ostajalle ei kannata viivytellä, ettet menettäisi oikeuttasi hinnanalennukseen tai muihin korvauksiin. Kiinteistölakimies avustaa sinua tarvittaessa virheen ilmoittamisessa sekä korvausten hakemisessa. Asuntokaupan reklamaatio voidaankin tehdä hyvin nopealla aikataululla kuntotutkimuksessa tehtyjen havaintojen perusteella.

Lue lisää virheen tutkimus- ja lakiprosessin etenemisestä blogistamme!

Alustava kuntotutkimus sisältää seuraavat työvaiheet:

  1. Asunnon rakennepiirustusten läpikäynti ja mahdollisten riskirakenteiden tunnistaminen.
  2. Perustason tarkastus- ja tutkimustoimenpiteet, kuten kosteustarkastukset pintakosteusmittarilla ja aistinvaraiset havainnot hajuista, homeista ja lahovaurioista, sisäilman olosuhdemittaukset (lämpötila, kosteus, paine-erot), rakennuksen puitteiden ja tutkimustarpeen arviointi ja dokumentointi.
  3. Tutkijan laatima lyhyt katselmusraportti, riskianalyysi ja tutkimussuunnitelma jatkotoimenpiteille. Huom. Avustamme sinua tarvittaessa ARA-rahoituksen hakemisessa.
  4. Kiinteistölakimiehen maksuton juridinen arvio, miten asiassa kannattaa edetä, ja oletko mahdollisesti oikeutettu korvaukseen asuntokaupan ongelmatilanteessa.
  5. UUTTA! Alustavan kuntotutkimuksen yhteydessä voidaan ottaa yksi sisäilmanäyte lisähintaan 1000 euroa. (sis. Alv 24%). Näytteenottoa voit tiedustella ennakkoon suoraan tutkijalta.

Tarvetta alustavalle kuntotukimukselle? Jätä yhteydenottopyyntö, niin RTA-tutkijamme on sinuun yhteydessä kahden seuraavan arkipäivän kuluessa. Saat tutkijan paikalle jopa viikon sisällä yhteydenotostasi.

Alustavan kuntotutkimuksen hinta sisältäen juridisen arvion asuntokaupan ongelmatilanteissa:

489 EUR (sis. Alv.)

Palvelun hintaan lisätään kilometrikorvaus toteutuneiden
ajomäärien mukaisesti tutkijan toimistolta tutkimuskohteelle ja takaisin 1,50 e/km (sisältää matka-ajan).

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Tutustu meidän muihin palveluihin

Palvelut
Takaisin