Sisäilmatutkimus

Epäiletkö huonoa sisäilmaa kodissasi tai oletko jo saanut terveysoireita, joiden arvelet johtuvan sisäilman ongelmista? Sisäilmatutkimusten tarve todetaan tavallisimmin kiinteistössä asuvien tai oleskelevien henkilöiden oireilun vuoksi. Näissä tilanteissa suosittelemme aluksi sisäilmakartoitusta, jonka perusteella laaditaan tarkempi tutkimussuunnitelma ja kustannusarvio.

Sisäilmakartoitus

Alustava kuntotutkimus antaa riittävän selvityksen asuntokaupan alustavan reklamaation laatimista varten. Alustava kuntotutkimus sisältää sisäilmakartoituksen. Sisäilman laadun selvittämiseksi asiantuntija vierailee kohteessa, kartoittaa tilanteen ja tekee aistinvaraiset havainnot sisäilmasta myöhemmin toteutettavaa kuntotutkimusta tai sisäilmatutkimusta varten.

Sisäilmakartoituksen yhteydessä voidaan ottaa 1 sisäilmanäyte lisähintaan 1 000 euroa. Laajempi ja perusteellisempi sisäilmatutkimus kuitenkin edellyttää aina tutkijan ennakkokäyntiä kohteessa sekä tutkimussuunnitelman tekemistä asianmukaisista tutkimuksesta.

Lue lisää homeiden ja mikrobien aiheuttamista terveyshaitoista blogistamme!

Sisäilmatutkimus

Sisäilmakartoituksen havaintojen pohjalta valitaan toimivimmat menetelmät sisäilmaongelman ratkaisemiseksi. Sisäilmatutkimuksen tekee aina rakennusterveysasiantuntija ja saat tutkimuksesta kattavan raportin. Saat tarjouksen laajasta sisäilmatutkimuksesta RTA-tutkijaltamme heti sisäilmakartoituksen jälkeen.

Tyypillisiä toimenpiteitä ovat:

Jos olet tehnyt asuntokaupan, kuntotutkimus on syytä tehdä heti kun havaitset asunnossasi virheen, joka pitää tutkia. Virheen ilmoittamisessa ostajalle ei kannata viivytellä, ettet menettäisi oikeuttasi hinnanalennukseen tai muihin korvauksiin. Kiinteistölakimies avustaa sinua tarvittaessa virheen ilmoittamisessa sekä mahdollisten korvausten hakemisessa.

Jos epäilet ostamassasi omakotitalossa tai rivitalossa sisäilmaongelmaa, älä jää ongelmasi vuoksi yksin, vaan ota yhteyttä! Meiltä saat niin tutkimus- kuin lakiavun ongelmaasi.

Lue lisää asunnon ja kiinteistön virheen tutkimus- ja lakiprosessin etenemisestä blogistamme!

Kiinnostuitko?
Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Tutustu meidän muihin palveluihin

Palvelut
Takaisin